A Basler belép a 3D piacra

A háromdimenziós képfeldolgozás témája napjainkban nagyon aktuális. A 3D-s képeket igénylő alkalmazások száma folyamatosan nő, használják őket az automatizált gyártáshoz robotokat alkalmazó gyárak, raktárak, valamint a gyártás során felületvizsgálatra és térfogatmérésre is.

A Basler a trendekre válaszolva egy innovatív termék fejlesztésébe kezdett, ami a Basler ToF kamera megszületéséhez vezetett, ami a gyártó első 3 dimenziós képpel szolgáló eszköze, lehetővé téve a harmadik dimenzió nyújtotta új lehetőségek kiaknázását ügyfeleik számára. Az új Basler ToF kamera a time-of flight technológián alapul. A technológia alapelve a fény útjához szükséges idő mérése a fényforrástól az érzékelt tárgyig, majd vissza a szenzorba. VGA szenzorjával a Basler ToF kamera az első nagyfelbontású ToF kamera a piacon, továbbra is a Baslertől már megszokott kiváló ár-érték arányt nyújtva. A 0,5 és 5 méter közötti látómezejével, 1 centiméteres mérési pontosságával, 15 fps képkocka sebességével és a már bizonyított GigE interfésszel az új ToF kamera ideális megoldás számos alkalmazás számára a gyártásautomatizálásban, logisztikában, vagy gyógyszeriparban.

További információért látogassatok el a Basler oldalára, vagy keressetek meg bennünket! Ha a time-of-flight technológiáról szeretnétek többet megtudni, ajánljuk figyelmetekbe a Basler kapcsolódó írását.