Mire jó a beágyazott gépilátás, és a Basler kamera moduljai milyen megoldásokat nyújtanak ezen a területen?

Miért jó választás a beágyazott gépilátás?

A klasszikus gépilátás rendszerekkel összehasonlítva a beágyazott gépilátás rendszerek sokkal költséghatékonyabbak lehetnek, és nem csak a kedvezőbb alkatrészárak miatt.

A beágyazott technológia új lehetőségeket nyújt: lehetővé teszi kisebb és kompaktabb termékek gyártását. Ez olyan technikai előnyökkel jár, amelyek meghaladják a költségelőnyöket. Ezen kívül olyan alkalmazási területeken is lehet machine vision megoldásokat beépíteni, melyeken korábban túl költséges lett volna.

Milyen előnyei vannak az ipari kameráknak a beágyazott környezetben?

Az ipari kamerák és kamera modulok sokkal jobb képminőséget biztosítanak, mint az egyszerű webkamerák. Szintén fontos szempontnak számítanak a kamera konfigurációjában, illetve a kamera-vezérlőben állítható paraméterek. Számos alkalmazásnál speciális beállításokra van szükség, például állítható trigger opciókra vagy bizonyos képformátumokra. Az ipari kamerák nem csak ezeket a funkciókat kínálják, hanem a feladat ellátáshoz szükséges szoftvereket is.

Milyen előnyöket nyújt a Basler a beágyazott alkalmazások számára?

Több előnye is van a Basler beágyazott gépilátás kameráinak, például az interfészek széles választéka és ezek rugalmas csatlakoztathatósága. Az USB 3.0 mellett a Basler LVDS alapú, illetve hamarosan már MIPI alapú interfészeket is kínál. A Basler szoftvercsomagja magában foglalja a megfelelő illesztőprogramokat és irányítószoftvereket, ezzel megkönnyíti a rendszer integrációját. A Basler kamerák egy másik előnye az, hogy megfelelnek a szigorú ipari szabványoknak, így garantált az eszközök hosszú távú elérhetősége és supportja.