Ipar 4.0 kamerák

A Basler AG nemrég bejelentette a legújabb megoldásait, melyekkel az ipar 4.0 törekvéseit fogja támogatni. A gyártó 2019-ben a hagyományos képfeldolgozási feladatok mellett a beágyazott gépilátás eszközökre is koncentrál.

 

Napjainkban a tradicionális ipari automatizálás továbbra is gyorsuló ütemben terjed, de a fejlődés eközben új irányt is vesz. Az eszközök és alkatrészek hálózatba kötése, az információ digitalizálása és a valós idejű, automatizált döntéshozás bevonása egyre elterjedtebb. Ezeket a trendeket hívjuk összefoglalóan Ipar 4.0-nak. Mindez szorosan kapcsolódik a képfeldolgozás és gépilátás területéhez, mivel a felmerülő problémák jó része egy kamerás rendszer kiépítését igényli.

A Basler által a Hannover Messe 2019 kiállításon bemutatott beágyazott gépilátás demo megmutatja, hogy milyen kompakt, és hatékony megoldásokat kínálnak ennek a piacnak. A vision processzorok grafikus programozásának köszönhetően az OEM felhasználók jelentősen csökkenthetik fejlesztési költségeiket, és projektjeik átfutási idejét.

 

Az Ipar 4.0 és a Basler kapcsolatáról bővebben itt olvashat:

https://www.baslerweb.com/en/news-press/events/hannover-messe-2019/