Egyedülálló a piacon: Basler bemutatja intelligens világítási megoldásait

A főleg kameráiról ismert Basler mostantól intelligens világítási megoldásokat is nyújt képfeldolgozó rendszereihez. CCS-szel, a világ vezető gépi látásra specializálódott LED-lámpa gyártóval együttműködve fejlesztette ki Basler széleskörű lámpa portfólióját. Az új megvilágítási megoldásokat kifejezetten az SLP funkcióval ellátott népszerű Basler ace U és ace L kamerákhoz fejlesztették. Basler bejegyzés alatt álló funkció funkciója lehetővé teszi a kamera és a fényforrás közötti közvetlen kommunikációt. Ez lehetővé teszi, hogy lényegesen csökkentsük rendszerünk komplexitását és lehetővé teszi bármely felhasználónak a gyors és könnyű integrációt, ezzel csökkentve a designra és beállításra fordított időt. A felhasználó, követelményeinek megfelelően két megoldási opció közül is választhat.

A Basler SLP controller használata jelenti a rugalmas opciót. Ebben az esetben a felhasználó kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb világítást, amit ezután a controller fog irányítani, és közvetlenül a kamerához van csatlakoztatva, ezzel lehetővé téve az SLP funkció segítségével való kommunikációt. Ez a megoldás megfelelő azoknak a felhasználóknak, akik rendelkeznek világítási tapasztalattal és specifikus megvilágítási követelményeik vannak.

A hamarosan bevezetésre kerülő megoldás lehetővé teszi a világítás integrálását a kamera rendszerbe az SLP funkcióval felszerelt ace U vagy L kamerákat és a Basler Camera Light lámpába beépített kontroller segítségével. Ez a megoldás lényegében egy kamerából és lámpából álló kombináció, amelyben a fényt közvetlenül a kamera szabályozza. Ezt a megközelítést ajánljuk a kevésbé komplex felhasználást igénylő vásárlóinknak, akiknek fontos a gyors eredmény.

Mindkét esetben a Basler plyon Camera Suite program támogatja a könnyű integrációt, telepítést és működtetést, mivel ez az egy szoftver kell mind a kamera, mind a lámpa működtetéséhez. A tökéletesen összeillő összetevők – Basler kamerák az SLP funkcióval, a Basler SLP Controller és a Basler Camera Light lámpaszéria – könnyű beállítást tesznek lehetővé és plug and play módon működnek. A könnyen elérhető lámpafunkciók, mint a strobing vagy overdrive jelentősen meg tudják növelni a fényhasznosítást és a lámpákban használt LED izzók élettartamát. Összesítve, mindkét megoldás jelentős megtakarítást jelent mind anyagköltségben, mind időben az egész folyamaton keresztül, a beszerzéstől az beüzemelésig.

Mit kell tudni a CCS-ről?

CCS a globális vezető a gépi látásra gyártott LED lámpák piacán, úttörő újításokat hozva a világítási és fotonikai termékekben és technológiákban. A CCS széleskörű palettáján megtalálhatóak különleges funkciókkal, intelligens világítással, plug and play megoldással rendelkező fények, és olyan dedikált fényrendszerek, mint a Basler Camera Light sorozat, mindez magas precizitású area scan és line scan applikációkhoz egyaránt. A japáni Kyoto városában székelt CCS több mint 25 év tapasztalattal rendelkezik, és a világon még másik 15 ponton is fellelhetőek. CCS gyártja az iparban a legmagasabb minőségű és legszélesebb palettát legyen szó szabvány vagy személyre szabott termékekről, ezzel biztosítva a legmegfelelőbb világítási megoldást vásárlóinak.