A Basler bemutatja: új Embedded Vision megoldások az NVIDIA Jetson platformhoz

A beágyazott gépi látás rendszerekben világszinten első Basler bejelentette az NVIDIA® Jetson™ platformhoz készült hardvercsomagját, ami magában foglalja az új Embedded Develompment és Add-on Camera Kiteket.

Az NVIDIA kiemelt partnereként így a Basler támogatását kibővítette a Jetson paletta összes termékére. A modern technikai kihívásokhoz készült Jetson termékek elképesztő számítási kapacitással és energiahatékonysággal büszkélkedhetnek, immár kiegészítve a Basler jól ismert gépilátás-technológiájával kiváló párost alkotnak a minőségellenőrzési, intelligens videóanalitikai és sok egyéb feladat megoldásához.

Az Embedded Vision Develpment Kit minden tartalmaz, ami szükséges egy ilyen jellegű AI projekt elindításához. Ez magában foglalja a Jetson Nano™ Developer Kitet, egy 13 MP-es Basler dart kamerát, egy S-mount lencsét, egy Jetson Nano-hoz és kiegészítőihez fejlesztett adapterkártyát, és a Jetson platform által kínált lehetőségekhez és erőforrásokhoz igazított, kiegészített szoftvert. Amennyiben már rendelkezünk Jetson Nano kártyával, úgy a csomag e nélkül is elérhető, a két Add-on Camera Kit formájában; ebben az esetben választhatunk 5 vagy 13 MP-es kiegészítő kamerát.

A közel fél millió fejlesztővel büszkélkedő NVIDIA Jetson platform a mesterséges intelligencia platformok között úttörő. Számos előnyéhez tartozik a platformnak a felhő-alapú üzemeltetés támogatása, így az intelligens hardver- és szoftverfejlesztőknek sokkal egyszerűbb megoldásaikat karban tartani és frissíteni.

A Basler Embedded Vision Kit 299, míg az Add-on Camera Kit-ek 129 Euróért érhetőek el. A területen további fejlesztésekre és újdonságokra lehet számítani: a Jetson Xavier NX, TX2 és AGX Xavier platformokhoz is készülnek kiegészítő kamera csomagok, utóbbi kettőnek megjelenése idén őszre várható. Az Embedded Vision Kit is még további újításokon fog átesni, így szintén a harmadik negyedévben elérhető lesz egy Basler fejlesztésű Jetson platform alapú felhőszolgáltatás, valamint egy hozzá tartozó machine learning szoftver is.