Near-infrared kamerák – Magas érzékenység alacsony megvilágítás mellett

Az új CMOS technológia segítségével az infravörös közeli tartományokban kiterjeszthető a szenzorok érzékenysége. Olyan alkalmazási területeken használható, ahol elvárás a magas érzékenység a "near-infrared" tartományban (850nm hullámhossz fölött). A technológiai újdonság kedvező árazást tesz lehetővé egy sor kimagasló érzékenységű gépi látás kamera esetében, így biztosítva szélesebb körű terjedésüket a piacon.

A Balser kibővíti az ace GigE termékcsaládot, hogy alkalmazhassa a nagy teljesítményű 1.3 e2V CMOS szenzorokat

A Basler sikeres ace kamerasorozata a rendelkezésre álló szenzorok és funkciók széles választékáról ismert. A lehetséges funkciók közt sok más mellett vezérlő, színmérő funkció és nagy (56 MB) belső memória is található. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az ace sorozat még sokoldalúbb legyen, vevőinknek szélesebb választékot, új modelleket és új lehetőségeket tegyünk elérhetővé. Ennek részeként az új GigE kameramodellekben hamarosan elérhető lesz az e2V Sapphire és Ruby sorozatának EV76C560 és EV76C661 szenzora.

USB3 Vision szabvány

Az USB3 Vison szabványt Januárban hivatalosan jóváhagyták, így a kamera, szoftver és kiegészítő gyártók számára lehetőség nyílt a használatára. A Basler a folyamat egyik vezetője volt és hamarosan bemutatja a szabványnak megfelelő, első USB 3.0 kamerákat.